این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
| اطلاع رسانی > اخبار >

باسمه‌تعالی

خداوند را شاکریم که با لطف بی‌­پایانش سومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی توسط دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برنامه‌­ریزی و با حضور جمعی از کارشناسان، متخصصین حوضه آب کشور و اساتید و دانشجویان محترم دانشگاه در تاریخ 18 مهرماه سال 1398 با موفقیت برگزار شد.

در انتها براساس مقالات ارائه­‌شده در این همایش٬ سخنرانی­‌های کلیدی و مباحث مطرح­‌شده بیانیه‌­­ایی به شرح ذیل ارائه شد:

1- در مسئله حد بستر و حریم پهنه‌­های آبی در گذشته به مطالعات تعیین بستر چندان توجهی نشده است که نتایج آن درسیلاب اخیر مشاهده شده‌­است. از مباحثی که باید در بحث حریم رودخانه درنظر گرفته­‌شود، بحث بستر و رژیم جریان و بخش مسایل اجتماعی آن است که تجاوز به حریم بستر رودخانه و سازه‌­هایی که اثراتی مانند فرسایش و رسوب­گذاری را در رودخانه ایجاد می­‌کنند و مشکلات زیست محیطی که ایجاد می­‌نمایند برای حل این مشکلات پیشنهاداتی مطرح شد که شامل مشارکت ذینفعان٬ هماهنگی بین شرکت­‌ها و نهادهای دولتی در صدور مجوزها و استفاده از تجارب کشورهای پیشرو و همچنین برگزاری کارگاه­‌ها توسط دانشگاه‌­ها و دعوت از متخصصین خبره و ارائه راهکار برای حل این مشکلات می‌­باشد.

2- تعیین حریم دریا باید با استفاده از ویژگی‌­های هیدرولوژیکی و دینامیکی و اقتصادی و اجتماعی و توسعه‌­ای طوری تعیین شود که فرسایش آب شستگی در ساحل ایجاد نشود.

3- ویژگی نوسانات تراز آب دریای خزر زندگی و وضعیت اجتماعی و اقتصادی ساحل‌نشینان را تحت تاثیر قرار داده است. از عواملی که بر میزان کاهش تراز آب دریای خزر تاثیر گذار است وجود سدها و کاهش ورودی روخانه‎ها به دریای خزر، کاهش میزان بارش و افزایش دما و ازدیاد تبخیر می‎باشد که باعث ایجاد بحران اقتصادی و اجتماعی و شور شدن آبخوان‎های ساحلی، خشک شدن تالاب‎ها و خلیج‎ها و دخل وتصرف به اراضی ساحلی می‎باشد که باید برای حل این مسائل تدابیری اندیشیده شود.

4- انتقال آب دریای خزر به سمنان می‎تواند اثرات زیان‎باری بر اکوسیستم دریا داشته باشد. بر اساس بحث‎ها و نتایج تحقیقات انجام شده که در این همایش ارائه شد، بحث انتقال آب دریای خزر به مناطق مرکزی کشور کاملاً غیر علمی و مغایربا استانداردهای زیست‎محیطی می‎باشد.

5- کمیته منابع آب نواحی ساحلی در استان تشکیل شود و کلیه برنامه‎ریزی‎های مربوط به این حوضه با مشاوره این کمیته بررسی شود.

6- موضوع استفاده از ظرفیت آبندان‎های استان مازندران در کنترل سیلاب‎های احتمالی مورد توجه جدی قرار گرفته و تحقیقات و مطالعات لازم در این خصوص به عمل آید.

مقرر شد این بیانیه برای پیگیری و اجرایی شدن بند‎های آن به استانداری استان مازندران و نهاد‎های مربوطه ارسال گردد.

بازگشت1398/07/18
توجه : نظر شما پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده می شود !